Știri recente
Ecranul de start » Recomandări » „Izvorul de ochi” din Bodoc atrage turişti

„Izvorul de ochi” din Bodoc atrage turişti

În urmă cu aproape o lună, de Zilele Bodocului, a fost inaugurată baia tradiţională Sütei de la Olteni

În localitatea Bodoc, există un izvor care se spune că vindecă orice afecţiune oculară. Oameni de pretutindeni vin să se trateze cu apa miraculoasă.

Localitatea Bodoc este cunoscută pentru izvoarele cu apă minerală, care nu numai că astâmpără setea cel mai bine, dar au şi proprietăţi „magice”, care atrag turişti de pretutindeni.

„Izvorul de ochi” este unul dintre acestea. Se spune că apa sa vindecă miraculos afecţiunile oculare. Bolnavul trebuie să meargă la izvor, să ude o batistă şi să-şi şteargă ochii de câteva ori cu ea, şi afecţiunea va dispărea. O legendă spune însă că, pentru ca apa să aibă efectul miraculos, bolnavul va trebui să agaţe batista folosită în ramurile copacilor din jur. Astfel, „agaţă” şi boala în copac. Aşa se face că, ramurile copacilor sunt şi astăzi împodobite cu batiste, cârpe sau pansamente.

Primarul Fodor Istvan

L-am întrebat pe primarul localităţii, domnul Fodor Istvan, dacă izvorul chiar vindecă afecţiunile oculare: „Şi astăzi (n.r. – ieri) au venit turişti. Sunt oameni care au spus că s-au vindecat şi totodată mulţi au spus că ei nu au simţit nimic. Sunt care au avut conjunctivită, au zis că le-a folosit mult apa izvorului şi de aceea vin înapoi şi sunt şi oameni din sat care au zis că au folosit şi le-a făcut bine. Chiar astăzi a venit cineva, dar nu din Bodoc, şi s-a dus la acest izvor”. Acesta ne-a confirmat şi faptul că oamenii atârnă încă batistele de crengile copacilor.

Bodocul este inclus în proiectul „Drumul apelor minerale” prin se urmăreşte revigorarea turismului de recreere şi tratament balnear în zonele bogate în resurse minerale din judeţele Covasna şi Harghita, şi reincluderea lor în circuitul turistic.

În ceea ce priveşte baza de tratament construită în cadrul acestui proiect, primarul ne-a spus că încă se lucrează şi estimează că lucrările vor fi gata cel mai devreme pe la mijlocul lunii septembrie.

Ana Alina Costache

About mesagerul