Știri recente
Ecranul de start » Educaţie/Cultură » SPECTACOL INTERETNIC, LA TÂRGU SECUIESC, CU OCAZIA ZILEI NAȚIONALE

SPECTACOL INTERETNIC, LA TÂRGU SECUIESC, CU OCAZIA ZILEI NAȚIONALE

„Suflet românesc – Asociația de Dezvoltare Locală și Culturală Târgu Secuiesc”  organizează,  de Ziua Națională, un program  de manifestări care cuprinde, printre altele, un spectacol interetnic de dans și de port popular.

Buy cheap Viagra online

Potrivit președintelui Asociației, Constantin Pătru, pregătirile pentru serbarea Zilei de 1 Decembrie au început cu timp în urmă. Programul dedicat va cuprinde un ceremonial religios – militar, o paradă a portului popular, dar și un spectacol interetnic de dans, susținut de opt ansambluri, pe scena Casei de Cultură din Târgu Secuiesc. Intrarea va fi liberă.

„Pregătirile au început de acum aproximativ trei luni de zile. După ceremonialul religios și militar care se va desfășura în același loc ca și în ultimii ani – la Biserica de pe <<Molnar Jozsef>> – va fi o paradă a portului popular până la Casa de Cultură. Acolo vom organiza un spectacol interetnic de dans și port popular al minorităților și populației din diferite zone istorice românești.  Vor participa, la acest spectacol, opt ansambluri de dansuri – turcești, tătărești, săsești și din zonele românești – Dobrogea, Oltenia, Moldova, dar și 7-8 soliști de muzică populară. Peste 200 de persoane vor urca pe scenă. După finalizarea spectacolului (…) vom avea și un foc de artificii (…). Vom avea și prezentatori profesioniști, vom avea și o echipă de filmare care va face o transmisiune live”, a spus Constantin Pătru. Potrivit acestuia, ”Suflet românesc – Asociația de Dezvoltare Locală și Culturală Târgu Secuiesc” se va ocupa și de pavoazarea orașului cu steaguri tricolore, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.

Constantin Pătru a menționat că participanții vor fi rugați să poarte costum popular sau măcar un element al acestuia:

`Vom solicita participanților să poarte un element din costumul național, sau cine are, să fie îmbrăcat în costum național, ca să dăm evenimentului puțină culoare și să ne apropiem de  ceea ce înseamnă Ziua de 1 Decembrie, Ziua Națională (…)”, a spus Constantin Pătru, președintele Asociației `Suflet românesc – Asociația de Dezvoltare Locală și Culturală Târgu Secuiesc”.

Acesta a precizat că Asociația se implică de șase ani în organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naționale, programul evoluând de la an la an.

Ana Alina Costache

About mesagerul